Klankschalen meditatie

Ook als je niet eerder hebt gemediteerd, is een klankschalen meditatie een hele fijne ervaring. Als je je maar kan richten op die prachtige, warme klanken van de klankschalen. Wie er voor open staat, wordt rustig in zijn hoofd en lukt het makkelijker om gedachten nu eens te laten voor wat ze zijn.

Stress laten wegvloeien

Als je stressklachten hebt of tegen een burn-out aan zit, merk je dat vaak aan je hele lijf. Misschien voel je af en toe je lijf zelfs niet eens meer, omdat je zo erg in je hoofd zit en vooral luistert naar wat er allemaal in omgaat. Misschien zit je lijf heel erg vast en ervaar je blokkades, zowel mentaal als fysiek. In dat geval wordt het tijd dat je jezelf aandacht geeft, want dat verdien je.

Klankschalen meditatie

Een klankschalen meditatie zal je niet van de stress af helpen, noch jouw burn-out klachten volledig laten verdwijnen. Maar hoe zou het zijn als je stressreductie ervaart en het allemaal wat minder zwaar aanvoelt?

Van hoofd naar hart

Een klankschalen meditatie werkt rustgevend. Zowel jouw lijf als jouw hoofd ervaren hoe prettig het is om even niets te hoeven, alleen maar te liggen en de klanken over je heen te laten komen. De kans is groot dat je na een eerste sessie voelt, denkt en zegt: “dit had ik veel eerder moeten doen. Hier was mijn lijf zo aan toe.” In dat geval is dat dus de beloning die je jezelf hebt gegeven. Regelmatig een klankschalen meditatie ondergaan is niet alleen rustgevend maar laat je ook tot jezelf komen. Jouw gedachtestroom wordt afgeremd, je komt tot diepe ontspanning en jouw gevoel mag nu gaan stromen.

Bewuster leven

Als je erg druk bent met werk, sport, kinderen, hobby’s et cetera is het belangrijk dat je voor een goeie balans zorgt. Hoe leuk je leven ook is: voor iedereen is het goed om eens niets te doen. Niksen heeft geen positieve klank, maar is echt wel eens goed voor een mens. Waarom zouden we altijd in de doe-modus moeten staan? Een klankschalen meditatie past goed bij dat niksen. Waarom? Omdat je alleen maar hoeft te liggen en jezelf over te geven. De klankschalen brengen jou vervolgens waar jij behoefte aan hebt. Jouw bewustzijn wordt geprikkeld en uitgedaagd, en wellicht kom je al liggend (of achteraf) nog op mooie ideeën.