Rust en ontspanning

Rust en ontspanning zijn geen toverwoorden, ze zijn beide wel iets waar ieder mens behoefte aan heeft. De boog kan niet altijd gespannen zijn, de druk kan niet altijd op de ketel staan, we kunnen niet continu op onze tenen lopen en presteren. Toch is dat wat er vaak van ons wordt gevraagd, wat we denken dat er van ons wordt gevraagd óf wat we van ons zelf vragen. Niemand houdt dit heel lang vol. Ons lijf is een goeie graadmeter en trapt op de rem als het echt nodig is. Rust en ontspanning zorgen ervoor dat we weer kunnen opladen, dat we weer kunnen bijtanken, dat we even rustig in en uit kunnen ademen zonder direct weer in de actiestand te schieten.

Verbinding met jezelf

Door jezelf dit moment van ontspanning cadeau te geven, kom je ook meer in verbinding met jezelf. Die verbinding is minder aanwezig als je maar doorholt, van de ene naar de andere to do.

Rust en ontspanning

Persoonlijke ervaring

Een klankschalen meditatie is geen enkele keer hetzelfde. Jij kunt het ook iedere keer weer anders ervaren. Dat is afhankelijk van hoe je binnen komt, van wat je met je mee brengt, van hoe je je vandaag opent in vergelijking met de vorige keer, van hoe je die prachtige klanken echt binnen laat dringen. Een klankschalen meditatie is dus heel persoonlijk, en dat maakt het ook bijzonder. Je kunt jouw ervaring ook lang niet altijd uitleggen aan anderen en dat hoeft ook niet. Als je maar op dat moment duidelijk hebt kunnen voelen hoe het was.