Diepe ontspanning

De één ontspant makkelijker dan de ander. Waar de één gaat liggen en in slaap valt, kan de ander zijn draai niet vinden en duurt het een tijd voor diegene eindelijk tot rust komt. Terwijl de één een boek pakt en heerlijk relaxed gaat zitten lezen, blijft de ander onrustig en kan hij zich maar niet concentreren. Dit is wat het is, zou je kunnen zeggen. Je kunt mensen niet

veranderen, is zo’n andere uitspraak. Dat is niet helemaal waar. Mensen kunnen best veranderen, vanuit zichzelf en met hulp van een ander. Een klankschalen meditatie kan hier een uitstekend middel voor zijn.

Diepe ontspanning

Geef je over

Bij een klankschalen meditatie gaat het over vertrouwen, genieten en je laten gaan. De natuurlijk zuivere klanken brengen je in een tevreden stemming. Je vergeet even wat er speelt in je leven. Nu is het tijd voor jou. Nu mag jij ontspannen. Als jij je over geeft aan die prachtige geluiden uit de klankschalen, wordt je beloond met een prachtig concert, een samenspel van uiteenlopende tonen. Dit is wat je krijgt als jij aandacht geeft aan jezelf.

Kennismaking en heling

Heb je niet eerder een klankschalen meditatie meegemaakt? Dan wordt jouw eerste sessie vooraf gegaan door een kort gesprek. Daarin kan je kennis maken en aangeven wat jouw behoeftes zijn. Heb je klachten, benoem die dan. Tijdens de meditatie wordt daar rekening mee gehouden. De klankschalen stemmen af op jouw behoeftes en op jouw pijnklachten. Als je er voor open staat kan er heling plaats vinden. Natuurlijk ben je niet meteen van al je klachten af, maar heling kan er voor zorgen dat steeds meer pijnplekjes herstellen. Met liefdevolle aandacht kan er meer worden bereikt dan wij mensen ons kunnen voorstellen.

Ook thuis ontspannen

Tijdens een klankschalen meditatie kan je ervaren hoe het is om eens helemaal te ontspannen. Geen boodschappenbriefje, geen takenlijstje, geen kindervragen, geen belletje of appje. Nee, even helemaal jou-tijd. Misschien heb je vaker van die momenten, maar het kan ook dat je moet toegeven dat dit wel heel lang geleden was. Wellicht is dit dan het juiste moment om nu eens te besluiten dat je jezelf vaker van dit soort jou-tijd gaat geven. Je kan het in je agenda zetten en je telefoon op dat moment op stil of uit zetten. Vertel aan je huisgenoten dat dit een moment voor jou is. Daarna sta je weer volledig tot hun beschikking. Af en toe een klankschalen meditatie inplannen is een goeie reminder voor jou. Dat herinnert je aan hoe het ook alweer is, om gewoon te liggen, die mooie meditatieve begeleiding over je heen te laten komen en niets te hoeven.